José Luis Irigoienen argazki erakusketa Calellan

Retrato claro, retrato oscuro

Fotografies de José Luís Irigoien

festImatge (Festival de la Imatge de Calella)

De l’1 al 29 d’abril

Lloc: Galeria Cultural PA, Vi i Moltó (Jovara, 104)

Horari: De dimarts a diumenge de 18.00h a 21.00h

Accés lliure

 

Seguint els passos de la fotografia més tradicional d’estudi, però amb la meva pròpia visió i tractament de la imatge, en aquest cas digital i en blanc i negre, he realitzat aquestes dues col·leccions, una part de les quals componen l’exposició que presento. Existeix una clara contraposició entre aquestes, que tracten de transmetre sensacions distintes.

El to, el color del fons, l’enfocament i el contrast juntament amb el tipus de pell, el gest, l’elecció de la model, i amb això la forma del rostre o del cos, fins i tot el tipus de paper i impressió, perquè l’espectador pugui percebre coses diferents, més o menys atractives segons el seu propi criteri.

Qualsevol que sigui l’eina utilitzada, analògica o digital, la fotografia seguirà sent un art creatiu, i el fotògraf… potser un artista.

 ——

Siguiendo los pasos de la fotografía más tradicional de estudio pero con mi propia visión y tratamiento de la imagen, en este caso digital y en blanco y negro, he realizado estas dos colecciones, parte de las cuales componen la exposición que presento existiendo una clara contraposición entre ellas tratando de trasmitir sensaciones distintas.

El tono, el color del fondo, el enfoque y el contraste junto con el tipo de piel, el gesto, la elección de la modelo y con ello la forma del rostro o del cuerpo, incluso el tipo de papel e impresión, para que el espectador pueda percibir cosas distintas, más o menos atractivas según su propio criterio.

Cualquiera que sea la herramienta utilizada, analógica o digital, la fotografía seguirá siendo un arte creativo, y el fotógrafo… quizás un artista.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *